Grave Digger naar Biebob.

Het Duitse Grave Digger komt op woensdag 30 januari langs in Biebob te Vosselaar om er hun meest recente album, ‘The Living Dead’, voor te stellen tijdens hun “Tour Of The Living Dead”.

Grave Digger werd in 1980 opgestart, veranderde na drie albums de naam tot Digger in 1986 en hield het een jaar later voor bekeken. Onder de naam Hawaii werd de band rond Chris Boltendahl in 1988 nieuw leven ingeblazen, maar ook dat bleek niet echt een succes. In 1991 werd de naam Grave Digger opnieuw van onder het stof gehaald en sindsdien keek Chris niet meer achterom. Ondanks verschillende wijzigingen in de line-up staat Grave Digger er nu nog steeds. Het meest recente album, ‘The Living Dead’ is album nummer negentien als ik de tel goed heb bijgehouden. Zonder echt veel franjes brengt Grave Digger nog steeds een knappe set heavy metal / power metal.

Als support act op deze tournee werd het Zwitserse all female gezelschap Burning Witches uitgenodigd. Het vijftal is pas actief sinds 2015 maar heeft reeds twee erg knappe full-albums op zijn actief staan waarvan het meest recente ‘Hexenhammer’ (Nuclear Blast) op erg lovende kritieken kon rekenen bij MUSIKA. – check zeker de review –

Twee bands dus die voor een spetterende metal avond kunnen zorgen. Meer info kan je alvast vinden op www.biebob.be