Revenge: Deceiver.Diseased.Miasmic (ep)

Liefhebbers van extreme metal kunnen dit maal hun hartjes ophalen aan de nieuwe twee tracks tellende ep van het Canadese Revenge. Het is drie jaar geleden dat het gezelschap, dat in 2000 werd opgestart door J. Read, nog eens iets van zich liet horen middels nieuw studiowerk, want toen werd met ‘Behold.Total.Rejection’ het vijfde full-album op de wereld losgelaten. We moeten echt toegeven dat we niet veel voeling hebben met dit subgenre uit metal. En naar wat we hier te horen krijgen, zal daar niet snel verandering in komen. Een mix van death metal en black metal wordt full speed in je gezicht geramd. Beide nummers bestaan uit drumpatronen die overal heen kletteren, terwijl gitaar en bass voor een massa aan geluid zorgen. In elk nummer komt ook een break langs die zo chaotisch is dat je dit onmogelijk als solo kan bestempelen. Daar worden dan ook nog woedende en agressieve vocalen over gebruld en geschreeuw, waar we geen woord van hebben begrepen, zodat ook dit ons niet of nauwelijks toch kan aangrijpen. Wij zijn hier zeker geen fan van, maar uit ervaring weten we dat er toch een publiek te vinden is voor zo’n rauwe, agressieve en woedende extreme metal. Wel, die fanaten kunnen de nieuwe van Revenge aan hun aankooplijstje toevoegen, anderen zullen zich hier van onthouden.

Luc Ghyselen (40)

Underground Activists / Season Of Mist SUA 096

Tracklist: 1. Diseased Intrusion 2. Deceiver Futile