The Sacrifice: The Sacrifice

Wat een band als The Sacrifice op een label als Season Of Mist te zoeken heeft, ontgaat me toch ene beetje. Dit Franse gezelschap staat immers mijlenver verwijderd van een of andere vorm van metal. The Sacrifice ontstond uit Panzer Flower, een duo dat eletronica, pop en new wave combineerde en in 2014 dankzij de single ‘We Are Beautiful’ in Frankrijk werd beschouwd als “best upcoming artist”. Op het titelloze debuutalbum van de heren verkrijg je elf nummers die in het verlengde liggen van wat men toen liet horen: een massa aan electronica waar elementen pop en new wave een plaats in vinden. We gaan eerlijk zijn: een pak bands uit de jaren tachtig hadden ook zo’n sound – ik denk bijvoorbeeld aan Depeche Mode, Orchestral Manoeuvres In The Dark, Human League, … – en dat kon ons toen niet bekoren en nu nog steeds niet. Opgelet: er bestaat waarschijnlijk een enorm publiek voor dit soort muziek, die het waarschijnlijk ook enorm goed doet in een of andere danstempel, maar wij zijn hier absoluut geen fan van. Nee, ‘The Sacrifice’ van The Sacrifice kan ons helemaal niet boeien!

Luc Ghyselen (40)

Season Of Mist SOM 502

Tracklist: 1. Redemption 2. Order Of Disorder 3. Under The Moon 4. Digging Deep 5. Violent Devolution 6. Aurora 7. Ghosts 8. Endless Night Terror 9. Moving To The City 10. Marble Hallways 11. Errdemption