Inhume: Exhume – 25 Years Of Decomposition

Hoera, Feest! Het Nederlands Inhume mag immers 25 kaarsjes uitblazen, en viert dit met een verzamelaar ‘Exhume’ getiteld. In tegenstelling tot genregenoten in het grind / death metal milieu zijn de releases van Inhume niet buitensporig te noemen. Drie splits (één met Blood, één met Mumakil, en eentje met S.M.E.S, Last Days Of Humanity en Suppository), twee demo’s en vier volwaardige dragers. Het materiaal op deze ‘Exhume: 25 Years Of Decomposition’ omhelst de twee demo’s, songs van de splits, covers van Regurgitate, Repulsion en Terrorizer, en pre-productie materiaal van hun laatste album (uit 2010 ondertussen) ‘Moulding The Deformed’, aangevuld met nog twee live tracks. Voor de fans direct een kans om zo hun collectie compleet te maken. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat voor de modale grind fan een album van zo’n zeventig minuten misschien te lang is. Toch staat buiten kijf dat Inhume zeker zijn sporen verdiend heeft, en we hebben dit zeker niet tegen onze zin beluisterd. De grindcore / death metal doet ons wat denken aan oude Aborted en Carcass en dat kan nooit verkeerd zijn. We hebben het echter niet in één ruk uitgezeten. Tegenwoordig heeft de band wat wissels doorstaan. Enkel gitarist Ben Janssen en bassist Loek Peeters blijven over van de originele bezetting. We wensen hen dan ook een welverdiende proficiat met de vijfentwintig jaren dienst! We hopen dat dit een opwarmertje mag zijn naar een nieuw album aangezien het vorige ondertussen ook al zijn achtste verjaardag viert.

Levi De Luycker(78)

Xenokorp

Tracklist (hou je vast): 1. Tiamat 2. Forbidden Hunger 3. Fucking Shit 4. The Missing Limb 5. Tumorhead 6. Squirming Parasites 7. Inescapable Destiny 8. Invisible Death 9. Hate/Kill Just For Fun 10. Meatcleaver 11. Blood Sperm Shit 12. Gargling Guts 13. Airplane Crash 14. Human Fucking Guinea Pig 15. Cadaverous Abortion 16. Dead Man Walking 17. Destructive Impuls 18. Schizophrenic Pulp 19. Trapped In Darkness 20. Genital Cancer 21. Bowel Movement 22. Proces To Decelerate 23. Fucking Shit 24. Virus 25. Moulding The Deformed 26. Acid Bath 27. Virus 28. Moulding The Deformed 29. Cure For Life 30. Zombie Grinder 31. Prophet 32. Tiamat 33. Invisible Death(live) 34. Corporation Pull-in/ Airplane Crash