Methedras: The Ventriloquist

Met ‘The Ventriloquist’ is het Italiaanse Methedras aangekomen bij album nummer vijf. De band werd in 1996 opgestart en zorgt voor een stevige en krachtige mix van thrash metal en death metal waarin je, tegenwoordig toch, ook wat invloeden uit groove metal in kan waarnemen. We gaan maar meteen heel eerlijk zijn: deze ‘The Ventriloquist’ is onze echte kennismaking met deze band. We zien wel dat enkel bassist Andrea Bocchi alle line-up’s die de band reeds kende heeft overleefd. Op dit vijfde werkstuk laat hij zich omringen door drummer Daniele Gotti, vocalist Claudio Facheris en gitarist Daniele Colombo. Het is die laatste die voornamelijk instond voor het componeren en de tien tracks die we voorgeschoteld krijgen klinken best wel aardig, krachtig, energiek en gedreven. Bass en drums zorgen voor de uiterst solide en stevige onderbouw, de riffs zorgen voor een mooi kaderwerk en de gitaarsolo’s zijn best wel goed te noemen en klinken vrij melodieus. Ook op de vocalen valt weinig aan te merken: die zijn krachtig en komen agressief en brutaal over met een kleine insteek die we ook in hardcore kunnen terug vinden. Erg veel bekendheid geniet het viertal niet onze contreien en we betwijfelen of deze ‘The Ventriloquist’ daar veel verandering in zal brengen. Daarmee willen we bedoelend at dit zeker geen slecht of minderwaardig album is geworden, maar we krijgen toch elke week een pak gelijkwaardige en zelfs iets betere albums op onze bureaus. We krijgen het immers niet direct warm van het songmateriaal op dit album en van Methedras, zodat ook dit album enkel bij de fans van de band op echte waardering zal mogen rekenen. De rest zal zijn zuur verdiende euro’s aan ander werk besteden.

Luc Ghyselen (68)

Massacre Records MASCD 1058

Tracklist: 1. A Deal With The Devil 2. Sham Knockout 3. Blind 4. Dead Silence 5. Fire Within 6. Stab Me Again 7. Alive Or Convict 8. Sleepwalking 9. Into The Maze 10. Watch Me Fall