Unearth: Extinction(s)

Met ‘Extinction(s)’ is het Amerikaanse melodic metalcore gezelschap van Unearth toe aan album nummer zeven sinds de opstart in 1998. Voor dit album werden tien nummers geselecteerd die de liefhebbers van het (sub)genre en zeker van de band zelf zullen plezieren. De nummers knallen hard, stevig en energiek uit de speakers. Agressief klinkende vocalen, zoals het beaamt in het (sub)genre, gaan perfect samen met de krachtig die de muziek uitstraalt. Voeg daar heel melodieuze gitaarsolo’s aan toe en je begrijpt dat het vijftal van Unearth opnieuw stevig heeft uitgehaald en dat deze ‘Extinction(s)’ een mooie aanvulling is geworden in hun discografie. Zelf zijn we niet zo’n fan het ‘sub)genre, maar met deze tracks kunnen we perfect leven. Niet dat we nu meteen grote fan van de band zijn geworden, maar vooral het melodieuze gitaarwerk die in elke song opduikt, bezorgt ons keer op keer een goed gevoel. Hier en daar zorgen wat mooie vocale accenten ervoor (zeker in afsluiter ‘One With The Sun’ is dat het geval, dat dan ook nog eens heel pakkende outro mee krijgt) dat de nummers net iets anders klinken dan het overgrote deel in het (sub)genre en net daarom kunnen we heel goed geloven dat Unearth keer op keer opnieuw met gemak de album-charts haalt. Dat zal met deze ‘Extinction(s)’ zeker niet anders zijn.

Luc Ghyselen (75)

Century Media

Tracklist: 1. Incinerate 2. Dust 3. Survivalist 4. Cultivation Of Infection 5. The Hunt Begins 6. Hard Lined Downfall 7. King Of The Arctic 8. Sidewinder 9. No Reprisal 10. One With The Sun