Twilight: Twilight

Het titelloze debuut van het Amerikaanse black metal collectief Twilight telt negen tracks en wordt nu opnieuw op de markt gebracht door Prophecy Productions. Twilight ging van start in 2004 en gooide de handdoek in de ring in 2014. Intussen had het gezelschap wel zijn stempel op black metal weten te plaatsen mits drie full-albums. Het toenmalige vijftal – Malefic(gitaar, vocals, keyboards), Azentrius (gitaar, vocals, bass), Wrest (drums, gitaar, bass, keyboards, E-bow), Imperial (vocals, bass) en Hildolf (gitaar, vocals) – zorgde op het debuut voor negen heel intens en beklijvende stukken black metal waarmee de heren je een kleine vijfenveertig minuten weten zoet te houden. De tracks passeren aan een sneltreinvaart met rauwe en ruwe vocalen die dreiging en duisternis oproepen en ondergedompeld worden in een stevige, krachtige donkere sound. Maar vergis je echter niet: geregeld worden wisselingen in tempo aangeboden die ervoor zorgen dat je echt wel bij de les blijft. Al zou opvolger ‘Monument To time End’ nog een stuk dieper in je ziel kerven. Slechts een puntje van kritiek wil ik hier aan toevoegen: je hoort overduidelijk dat dit geen nieuw product is, maar ook dat heeft zijn charmes. Het is immer meteen een ideale gelegenheid om je collectie Twilight op punt te stellen.

Luc Ghyselen (75)

Prophecy Productions

Tracklist: 1. Woe Is The Contagion 2. Exact Agony, Take Life 3. Larval Liaise 4. As The March Of Worms 5. Winter Before 6. White Fire Under Black Text 7. Hopeless Etheride 8. Swollen Voices In Silence 9. Beyond Light (Beautiful and Malignant)