Fleddy Melculy: Live @ Graspop Metal Meeting ’18

Het moet toch een waanzinnig goed gevoel zijn, als iedereen op Graspop Metal Meeting de naam van je band staat te roepen, zeker als je je band durft omschrijven als een “uit de hand gelopen grap”. De heren van Fleddy Melculy presenteren ons hun eerste live album van hun passage op Graspop 2018. Het album telt veertien live nummers en een vijftiende als bonustrack (‘T-shirt Van Metallica’, de Engelstalige versie, waar Justin (Bieber) de rol van “Johnny” vervult). Een energieke show is wat we gewoon zijn van deze bende losgeslagen volwassenen, en een energieke show is wat we krijgen. Van smerige grunts, tot de cleanste Michael Jackson “hihi” die je ooit te horen kreeg. Het passeert allemaal. Frontman Jeroen Camerlynck toont dat hij het publiek in zijn handpalm heeft en weet hoe hij deze meute metalheads moet bespelen. Zelfs tot in de woonkamer behoudt hij het contact met de fans, maar dat ontdek je wel tijdens het beluisteren van ‘T-shirt Van Metallica’. Zoals we reeds gewoon zijn is elk nummer doorspekt met humor, en wordt daar tijdens de nummers ook dankbaar gebruik van gemaakt. Was Fleddy alleen? Nee hoor! Apu van de nightshop, iemand met een T-shirt van Metallica, iemand met een BMW, Guido (de buurman van Satan) en Jan Coudron van King Hiss waren ook allemaal van de partij. Fleddy feest duidelijk niet alleen! Wat missen we? De beelden. Deze energie hadden we graag volledig de woonkamer ingehaald om tijdens deze koude herfstavonden gezellig samen met het gezin naar Fleddy Melculy te kunnen kijken, want die “wall of duck”, hoe ziet dat er nu weer uit? Maar we mogen niet te veel eisen! Want met deze energieke live plaat kunnen we zeker uitkijken naar de volgende show die we gaan bijwonen.

Tom Kuppens (85)

Sony Records

Tracklist: 1. Intro 2. Varken 3. Foto Van Uw Hoofd 4. Feestje In Uw Huisje 5. Geen Vlees Wel Vis 6. Apu Van The Nightshop 7. Camouflage 8. Ik Ben Kwaad 9. 668 10. Ik Haat Jazz 11. Brood 12. Pinker 13. Voor Altijd Jong 14. T-shirt Van Metallica 15. T-shirt Van Metallica (Bonustrack)