Hank Von Hell: Egomania

Mix hard rock, glam metal en punk goed door elkaar en je verkrijgt … death punk, althans volgens Turbonegro. De glorieperiode van dit Noorse gezelschap situeert zich tussen 1983 en 2010, al was er wel een hiaat tussen 1998 en 2002, met ene Hans Erik Dyvik Husby achter de microfoon. De man koos als artiestennaam o.a. voor Hank Von Helvete, Herr Tugen, Hanky El Magnifico, … Maar in 2010 besliste hij dus om er mee te kappen. Acht jaar later komt de man toch terug onder de naam Hank Von Hell en is deze ‘Egomania’ zijn eerste nieuwe creatie. ‘Egomania’ telt tien tracks die volledig in het verlengde liggen van wat hij presteerde met Turbonegro: een aanstekelijke mix van hard rock, glam metal en punk. Wij gaan maar heel eerlijk zijn: we lagen nooit echt wakker van Turbonegro en ook van deze Hank Von Hell liggen we niet echt wakker. Het zijn inderdaad lekker in het gehoor liggende, aanstekelijk rockende nummers waar een dosis fun van afstraalt, maar we krijgen het er niet echt warm van. Maar, en ook nu zijn we weer heel eerlijk, tijdens live concerten zorgt dit wel voor een immens aanstekelijk feestje. Turbonegro live was inderdaad een waar feest met energiek en gedreven gebracht nummers en we vermoeden dat dit hetzelfde zal zijn als Hank Von Hell de bühne betreedt, daar een deel van de nummers op deze ‘Egomania’ immers schreeuwen om live te worden gebracht. Ondertussen moeten we het dus doen met deze studio-opnames én … onze herinneringen aan de live concerten van Turbonegro.

Luc Ghyselen (68)

Century Media

Tracklist: 1. Egomania 2. Pretty Decent Exposure 3. Blood 4. Dirty Money 5. Bum To Bum 6. Never Again 7. Bombwalk Chic 8. Wild Boy Blues 9. Too High 10. Adios (Where’s My Sombrero)