Flight: A Leap Through Matter

‘A Leap Through Matter’ is het tweede album van Noorse retrorockband Flight. Eerste wapenfeit, het gelijknamige album, werd uitgebracht in 2015 door Bad Omen Records, gevolgd dor single ‘Don’t Lose It’. Vervolgens werd er getoerd en gezocht naar een nieuw label. Eerste keus, High Roller, bleek geïnteresseerd en al vlug volgde een contract. De invloeden van de band liggen voor de hand: seventies rock en eighties NWOBHM. Flight doet denken aan het Zweedse Night, maar een tikkeltje heavier. Na een eerste luisterbeurt moet ik concluderen dat het debuut sterker was. Dit is mij ietsje te soft, niet dat dit niet mag, maar een scheut extra testosteron zou geen kwaad gekund hebben. Het accent ligt duidelijk op late seventies rock. Van de eerste vier nummer is er geen enkel die eruit springt. ‘Ride On’, het vijfde nummer, blijft wel plakken. Maar met de rest is het even goed of even slecht gesteld. Dit evenaart allemaal zeer sterk de middelmaat. Deze Flight is er geen naar een zonnige vakantiebestemming maar een midweek business tripje. Blij dat we veilig geland zijn en geen miserie met de bagage-afhandeling hebben ondervonden.

Frederik Blieck (69)

High Roller Records

Tracklist: 1. Arrival 2. One With The Sun 3. The Pendulum 4. A Leap Through Matter 5. Ride On 6. The Traveller 7. Reviving Waves 8. Leave The Coast