Browsing Collection: Don’t Want To Dance

Browsing Collection is een Zweedse all-female band in de traditie van Thundermother, Crucified Barbara en Hysterica. Dan weet je meteen ook wat je mag verwachten: onversneden rock ’n roll die ofwel een beetje meer richting punk ofwel een beetje richting metal gaat. Browsing Collection is voornamelijk geïnspireerd door de rock en punk. Hun mix ervan klinkt vrolijk en dynamisch. ‘Don’t Want To Dance’ is een mini-album geworden met zes rockers die knallen uit de boxen. Dit zou wel eens menige fan van het pop punk genre kunnen beroeren. Zangeres Mimi Brander houdt er een speciale zangstijl op na die me wel bevalt. Er staat minstens een dijk van een nummer op dit album: ‘Oh, Sweet Sire’, meteen ook het langste nummer van het album. De eerste drie nummers zijn uptempo rockers die de sfeer aangeven, namelijk die van een spetterend feestje met veel pogo en stagediving. De twee laatste nummers zijn duidelijk iets minder, maar toch nog voldoende om niet weg te zappen. Voor wie meer Browsing Collection wil is er nog een album uit 2015 (‘Greetings From Wonderland’) en drie ep’s. Deze meiden wil ik wel eens aan het werk zien.

Frederik Blieck (81)

Independent Release

Tracklist: 1. One Time A Year 2. Something To Hold On To 3. Hi But No 4. Oh, Sweet Sire 5. Thank God It’s Friday 6. The Story That Never Ends