Sister May: Ascent (ep)

Met ‘Ascent’ levert het Belgische viertal van Sister May zijn tweede ep af. Eersteling ‘My Absolute Defiler’ werd begin 2017 op de markt gebracht, maar ging bij MUSIKA onopgemerkt voorbij. Sister May zelf werd in 2016 opgestart door frontman Bert Goethals die uiteindelijk besloot iets met zijn grootste passie te gaan doen: muziek. Gitarist Carl Vangheluwe, zowat zijn “compagnon de route”, sprong mee aan boord. Korte tijd later was ook drummer Stefaan Degryse van de partij en last but not least vervoegde ook bassist Wannes Desramault het gezelschap. Dit kwartet staat voor gitaar gerichte alternative rock met elementen grunge. Op ‘Ascent’ resulteert dit in vier nummers die ons, eerlijk gezegd, niet echt veel doen: wij krijgen het noch warm noch koud van het aangebodene. Het zal wel aan ons liggen: we zijn niet echt grote fan van alternative rock en ook van grunge krijgen we het meestal niet echt warm (op een aantal nummers na dan). Wij gaan dan ook niet beweren dat Sister May mindere muziek op de wereld loslaat, maar ons doet het veel te weinig om deze ‘Ascent’ en met uitbreiding Sister May als een van naderbij te volgen band te promoten.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Ascent 2. Deception 3. Diamond Dreams 4. (R)Evolution