Hate Eternal: Upon Desolate Sands

Om de drie jaar levert Hate Eternal uit Tampa, Florida ons een album af. Na ‘Infernus’ uit 2015 is het nu dus de beurt aan ‘Upon Desolate Sands’. Erik Rutan schreef opnieuw de nummers en verzorgde de productie. Ik verwachtte me eerlijk gezegd niet aan een koerswijziging of stijlbreuk. En dus zo geschiedde, ‘Upon Desolate Sands’ gaat verder waar ‘Infernus’ stopte, namelijk met old skool death metal van hoog niveau. Deze keer worden we bediend met negen nummers in plaats van tien zoals op ‘Infernus’. Geen enkel nummer schiet eruit, niet in positieve, niet in negatieve zin. Vergis u niet, het niveau is heel hoog en de nummers zijn echt een beluistering waard. OK, dit zal niet voor iedereen zijn, maar de fans van old skool death metal zullen dit toch naar waarde kunnen schatten. Schaf maar blind aan.

Frederik Blieck (85)

Season of Mist

Tracklist: 1. The Violent Fury 2. What Lies Beyond 3. Vengeance Striketh 4. Nothingness Of Being 5. All Hope Destroyed 6. Portal Of Myriad 7. Dark Age Of Ruin 8. Upon Desolate Sands 9. For Whom We Have Lost