Holy Grove: Holy Grove II

Holy Grove is een US stoner band uit Oregon die reeds een zestal jaar bestaan en tot op heden slechts twee demo’s en een album op de wereld loslieten. Het gelijknamige ‘Holy Grove’ uit 2016 was een degelijk album dat naar meer deed smachten. Dat ‘meer’ is er nu in de vorm van een mini-album met slechts vijf nummers. Productiever zijn ze ondertussen dus niet geworden. Wederom wordt het album afgeleverd in een hoes die ingekaderd je zo als schilderij aan je muur zou kunnen hangen. Het eerste nummer ‘Blade Born’ is ook om in te kaderen: vette kwaliteits stoner / doom met Andrea Vidal in een glansrol. ‘Aurora’ is er ook boenk op. ‘Valley Of The Mystics’ doet niet onder voor de eerste twee nummers. ‘Solaris’ is de slow van dienst, niet in de zin van dat je je lief gaat vragen om wat rond te draaien op elkaars lip op de dansvloer, nee, eerder dat je wat trager met je hoofd gaat mogen schudden. En aangezien de nummers vrij lang zijn, gaat u dat vermoedelijk slecht bevallen. Een beter idee lijkt het me om ergens achterover te leunen (waar er een zetel staat) en intens naar deze muziek te luisteren: in slaap zal je niet vallen, tenzij je al achtenveertig uur wakker zou zijn en dan nog. Afsluiter ‘Cosmos’ opent zo mogelijks nog trager, tot meneer Trent Jacobs denkt dat het genoeg geweest is en zijn gitaargeweld losbarst. ‘Cosmos’ is één zeer lang gerekte afwisseling van hard naar zacht en omgekeerd. Net als Castle heeft Holy Grove het goede spoor beet. In het geval van Holy Grove hoop ik dat dit leidt naar een volwaardig album vol songs waar je mond van openvalt. Ondertussen moet dit mini-album even volstaan.

Frederik Blieck (89)

Ripple Music

Tracklist: 1. Blade Born 2. Aurora 3. Valley Of The Mystics 4. Solaris 5. Cosmos