Sólstafir in L’Aeronef te Lille.

Voor liefhebbers van post rock met stevige uithalen richting Viking metal en / of black metal is het Ijslandse Sólstafir zeker geen onbekende. Het gezelschap doet tijdens zijn Europese tournee die op 20 november van start gaat ook L’Aeronef in het Noord-Franse Lille aan. Voor een heel pak Belgische liefhebbers is dit een ideale gelegenheid om het viertal aan het werk zien na een eerdere passage dit jaar op het Alcatraz Metal Fest en die hebben dan ook de datum (donderdag 13 december) met rood aangestipt in hun agenda.

Sólstafir werd in 1995 opgestart en evolueerde van een black metal / Viking metal band naar een band die steeds meer invloeden uit post rock in zijn muziek mengt zodat er een onwaarschijnlijke mix aan emoties ontstaat. De discografie van de band omhelst reeds zes full-albums die je mee nemen op een enorm avontuurlijk reis over onontgonnen gebied en waarmee de heren je meenemen op een rollercoaster van emoties die melancholie, nostalgie, vreugde, plezier, pijn en woede bevatten.

Maar vooraleer we worden meegenomen op die wonderbaarlijke reis in het muzikale spectrum van Sólstafir zijn er eerst Louise Lemòn en Kontinuum. Louise Lemòn mag de avond openen. Deze band rond vocaliste Louise Lemòn is een bijna onbeschreven blad bij MUSIKA, al weten we dat het debuutalbum, ‘Purge’, eerder dit jaar op de markt kwam en dat de muziek wordt omschreven als death gospel. Wat we ons daar moeten bij voorstellen zal ongetwijfeld blijken op 13 december.

Kontinuum werd in 2001 opgestart onder de naam Pornea om vanaf 2010 verder te gaan als Kontinuum. De discografie van dit vijftal telt momenteel drie full-albums en je mag de band onder de noemer progressive post black metal catalogeren. Wij, bij MUSIKA, waren nogal onder de indruk van het meest recente album, ‘No Need To Reason’, dat eerder dit jaar in de winkelrekken verscheen dankzij Season Of Mist, het label dat ook instaat voor de albums van Sólstafir.

Meer info vind je alvast op www.aeronef.fr