Pluto Metal Fest op zaterdag 15 december.

Op zaterdag 15 is er voor het eerst het Pluto Metal Fest, een indoor festival dat plaats vind in zaal Ambacht te Oosterzele. De deuren gaan er open omstreeks 15u00 en zo’n half uurtje later mag je de eerste van zes Belgische band op het podium verwachten. Wij stellen ze je, op de bekende MUSIKA manier, even aan je voor.

Earupt is een viertal uit de regio Oudenaarde / Zottegem. De heren brengen een mix van groove metal en alternative metal. Het is uitkijken naar het nieuwe album (‘Belief / Relief’) dat er begin volgend jaar zou moeten aankomen.

Hunter is een vijftal dat een mix brengt van hard rock en heavy metal waarin invloeden van de groten (lees: Judas Priest, Iron Maiden, Manilla Road, …) uit het genre doorsijpelen.

Kuar Nhial is een black metal trio dat onlangs zijn titelloos debuutalbum op de markt kon brengen dankzij Consouling Sounds.

Serial Butcher is een death metal viertal uit de buurt van Gent dat sinds zijn opstart in 1995 twee full-albums op de markt heeft gebracht en de laatste tijd duidelijk in de lift zit dankzij hun energieke shows.

Thorium is nog niet zo lang actief, maar de leden hebben allemaal wel een verleden bij andere bands en daarbij springen drie ex-Ostrogoth leden in het oog. Het vijftal zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal, maar voegt daar elementen aan toe van o.a. thrash metal, progressive metal, … al naar gelang het nummer daarom vraagt. Een knap debuutalbum ligt al in de winkelrekken en ook live kon de band al een paar keer imponeren.

Hell City kan ook al bogen op een kanppe live reputatie en ook hun drie studio-albums mogen er wezen. Op hun meest recente creatie, ‘Flesh & Bones’, wordt de sound van hard rock en heavy metal iets verder opengetrokken met wat death metal accenten. Over het nieuwe album zijn we bij MUSIKA alvast erg te spreken en ook de live-prestatie van dat album viel bij ons in heel goede aarde.

Zes knappe bands vormen samen dus een mooie affiche voor de allereerste editie van dit festival. Meteen zes goede redenen ook om massaal naar Oosterzele af te zakken.

Meer info vind je alvast op de facebookpagina van het Pluto Metal Fest.