Ensiferum (acoustic) in de Verlichte Geest.

Ensiferum werd in 1995 opgestart in Finland. De band zorgt voor een begeesterende mix van folk metal en Viking metal en vooral tijdens live concerten zorgt dit voor een opzwepende, energieke en gedreven sfeer waardoor het enthousiasme van de band gemakkelijk overslaat naar het publiek. Dat bewezen ze eerder dit jaar nog in de Kortrijkse Kreun. Op woensdag 12 december komt dit illustere gezelschap opnieuw naar West-Vlaanderen. Dit keer is De Verlichte Geest te Roeselare “the place to be”. Maar ditmaal mogen we ons aan een akoestisch concert verwachten. Wat dat precies inhoudt? Geen idee – Fans van Ensiferum die de uitgebreide versie van het ‘Two Paths’-album in huis hebben staan, hebben daar een dvd bij waar de heren akoestisch aan het werk te zien zijn –, maar benieuwd als we zijn bij MUSIKA, staat ook bij dit concert reeds een groot rood kruis in onze agenda. Naast de vaste kern van Ensiferum – Petri Lindroos, Markus Toivonen, Sami Hinkka en Janne Parviainen – is er met Laura Dziadulewicz (keyboards) ook een special gaste bij.

Support die avond komt van het bij MUSIKA onbekende Trio De Facto, een Fins gezelschap dat akoestische versie brengt van metal klassiekers.

Meer info vind je alvast op: https://www.facebook.com/events/518202745270661/