Kreator en Dimmu Borgir op 4 december in AB.

Onder de noemer “European Apocalypse Tour” zakken vier bands op 4 december af naar de AB in Brussel.

Het Zweedse Bloodbath mag de debatten openen. De band werd in 1998 opgestart als tribute band to death metal legendes als Entombed en Dismember en bestond uit tal van schitterende muzikanten. Ondertussen heeft Bloodbath al vier albums onder eigen naam op de markt en wijzigde de line-up al een paar keer, maar nog steeds mag je je verwachten aan traditonal death metal.

Een heel ander aspect van zware muziek wordt belicht door het Amerikaanse Hatebreed. Dit gezelschap werd in 1994 opgestart en heeft met Jamey Jasta een enorm charismatische vocalist in de rangen. De line-up wisselingen zijn niet meer op de vingers van een hand te tellen, maar dit zorgt er niet voor dat de band geen nieuwe zieltjes meer weet te winnen met hun energieke en gedreven mix van hardcore en metalcore.

Dimmu Borgir belicht nog een ander (sub)genre. Dit Noorse gezelschap drukt zich immers muzikaal uit aan de hand van symphonic black metal. Dit gezelschap werd in 1993 opgestart en hun discografie telt tien full-albums waarvan ‘Eonian’ (Nuclear Blast) het meest recente is. Het gezelschap was eerder dit jaar nog te zien op het Alcatraz Hard Rock en Metal Festival waar de heren voor een erg geslaagde show zorgden, want tijdens live-concerten is de band nog net iets indrukwekkender.

Afsluiter van de avond is het Duitse Kreator dat mee aan de wieg stond van wat we nu beschouwen als de Duitse thrash metal variant. De band werd in 1984 opgestart, al kende men een voorgeschiedenis sedert 1982 waar verschillende andere namen werden gebruikt. Ondertussen telt hun discografie veertien full-albums die telkens opnieuw op lovende kritieken kunnen rekenen. Ook tijdens live concerten staat de band rond frontman Mille Petrozza nog steeds garant voor een waar thrash metal feest.

Vier bands uit vier verschillende subgenres van de zwaardere muziek die stuk voor stuk vooral live uitstekend tot hun recht komen. Het belloft daar dus een spetterende avond te worden.

Meer info vind je op www.abconcerts.be of op www.biebob.be