“Heavy Metal Destruction” in het Franse Douai.

Onder de noemer “Heavy metal Destruction” zullen vier bands het beste van zichzelf geven in Red Studio in het Franse Douai. Noteer alvast zaterdag 8 december in je agenda.

De avond wordt geopend door Octane, een classic rock viertal die verder nog onbekend is bij MUSIKA.

FireForce moet alvast niet meer voorgesteld worden aan de doorwinterde heavy metal / power metal liefhebbers in België. Het gezelschap telde reeds tal van verschillende line-up’s sinds hun start in 2008 en enkel gitarist Erwin Suetens is al die tijd aan boord gebleven. Maar het lijkt erop dat FireForce telkens sterker uit die wisselingen komt. De nieuwe line-up bewees reeds dat ook deze nieuwe wisselingen de band niet klein kan krijgen. Vooral tijdens live concerten is FireForce een kracht om mee rekening te houden.

En eigenlijk kan hetzelfde gezegd worden van Drakkar. Dit Belgische power metal / speed metal gezelschap overleefde ook reeds tal van wisselingen in de line-up sinds hun opstart in 1983 al zaten daar een aantal periodes van non-activiteit tussen. Maar goed, sinds 2012 draait de band weer op volle toeren en tijdens live concerten komt hun enthousiasme en gedrevenheid nog extra goed tot zijn recht.

Het Belgische Ethernity timmert sinds 2000 aan een muzikale carrière. Dit leverde reeds drie full-albums waarvan ‘The Human Race Extinction’ dat eerder dit jaar op de markt kwam via AFM Records voor een doorbraak zou moeten zorgen naar een breder publiek. Iets wat we de band eigenlijk wel gunnen, maar kort nadat het nieuwe album in de winkelrekken terecht kwam, stapte vocaliste Julie Colin op. Benieuwd of haar vervangster (Magali Luyten?) het er evengoed vanaf brengt.

Een leuke affiche om een knappe metal avond te beleven. Wij van MUSIKA kijken er alvast naar uit.