Kadavar: Live In Copenhagen

Je mag de sound van Kadavar een mix van stoner rock, occulte rock, hard rock en psychedelica noemen. Het trio – Christoph “Lupus” Lindemann (gitaar, vocals), Christoph “Tiger” Bartelt (drums) en Simon “Dragon” Bouteloup (bass) – is sinds hun ontstaan in 2010 aan een heel knappe uitbouw van een muzikale carrière bezig. Kadavar heeft ondertussen vier uitstekende full-albums afgelevert waar hun sound telkens opnieuw op schitterende wijze wordt gepresenteerd. Live doet het trio daar nog net een schepje bovenop: precies of alles beter tot zijn recht komt op een podium dan in een studio. Wij, van MUSIKA, waren daar reeds een paar maal getuige van en waren telkens stevig onder de indruk. ‘Live In Copenhagen’ probeert de sound en het gevoel van een live-concert over te brengen naar de huiskamer en slaagt daar vrij goed in. De heren wervelen zich door twaalf tracks die inderdaad bestaan uit de hierboven genoemde muzikale aspecten en doen dit aan de hand van gedreven klinkende basslijnen, stevig beukende drumpatronen, splijtende gitaarpartijen die uitmonden in vingervlug soleerwerk, en krachtige vocalen die samen een schitterend geheel vormen. Maar, nog iets beter is de heren zelf tijdens een live concert gaan aanschouwen. Dan zie je hoe de heren zich in het zweet werken en werkt hun sound nog net iets dieper op je gevoel in. Mis dit trio dus niet als ze ergens in de buurt op een podium te zien zouden zijn!

Luc Ghyselen (82)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Skeleton Blues 2. Doomsday Machine 3. Pale Blue Eyes 4. Into The Wormhole 5. The Old Man 6. Die Baby Die 7. Black Sun 8. Living In Your Head 9. Into The Night 10. Forgotten Past 11. Tribulation Nation 12. Purple Sage