Bad Touch: Shake A Leg

Met ‘Shake A Leg’ is het Britse vijftal Bad Touch toe aan zijn derde full-album. We hadden al wat goeds gehoord over dit kwintet, maar de band écht kennen, nee, dat nog niet. Maar, al het goede dat we vernamen klopt wel degelijk. Bad Touch levert met ‘Shake A Leg’ een erg knap album af indien je houdt van classic rock / hard rock. Vernieuwend is het zeker niet, maar dat hoeft niet te beteken dat je geen knappe muziek kan afleveren en dat laatste doet Bad Touch zeker. Je krijgt dertien tracks te horen die me doen denken aan werk van o.a. The Answer, Inglorious of Scorpion Child of, wat verder terug in de tijd, Led Zeppelin. Dit betekent dus een krachtige en solide sound, opgebouwd rond een stevige basis van drums en bass, goed en melodieus gitaarwerk, én heel sterke, krachtige vocalen die perfect aansluiten bij het geheel. Gedreven en krachtige nummers worden een paar maal afgelost door mooi gearrangeerde stevige ballads, precies zoals het allemaal eerder omschreven staat in “The Great Classic Rock Encyclopedia”. Vooral de vocalen lopen met veel aandacht weg: de lichtjes bluesy aanvoelende doorrookte stem van Stevie Westwood zijn een lust voor het oor. Maar vergis je echt niet, want ook het gitaawerk van Daniel Seekings en Rob Glendinning mag er best wezen. En ook bass en drums dragen natuurlijk bij tot een voortreffelijk geheel. Fans van een van eerder genoemde bands die Bad Touch nog niet zouden kennen: deze ‘Shake A Leg’ is een uitgelezen kans om kennis te maken met dit vijftal. Wij zijn alvast heel tevreden met de afgeleverde kwalitatief hoogstaande songs en gaan dan ook op zoek naar het “oudere” werk van de heren.

Luc Ghyselen (80)

Marschall Records

Tracklist: 1. Lift Your Head Up 2. Hammer Falls 3. Too Many Times 4. Dressed To Kill 5. Skyman 6. I Belong 7. Show Me What It Means 8. Tussle 9. Take Me Away 10. Believe In me 11. Movin’ On Up 12. Slow Tempest 13. Bury Me