Ann My Guard: Moira

Het Hongaarse Ann My Guard is het geesteskindje van vocaliste Eszter Anna Baumann die deze band in 2007 opstartte. Na een aantal demo’s en ep’s achtte Ann My Guard de tijd rijp om in 2014 met ‘Innocence Descent’ een eerste full-album op de markt te brengen. Dankzij veelvuldig touren kreeg de band wat naamsbekendheid doorheen Europa. Album nummer twee, ‘Ourania’, werd in 2017 uitgebracht via Rock ‘n’ Growl Records en dat zorgde er dan weer voor dat de band kon aantreden op het Nederlandse FemMe. Dat concert trok dan weer de aandacht van Painted Bass Records en zo is er nu dit derde album van Ann My Guard. Dit viertal, naast Eszter Anna Baumann (vocals, bass, fluit) hoor je ook nog Krisztian Varga (gitaar), Benjamin Barkanyi (gitaar) en Nornert Toboal (drums) – zorgt voor een mooie mix van alternative metal / alternative rock waarin symfonische elementen en invloeden uit pop opduiken. De grootste trekpleister van dit gezelschap zijn ongetwijfeld de immens soepele, warme vocalen van Eszter die het ene moment breekbaar en fragiel klinken om het volgende ogenblik mooi, clean en krachtig te klinken. Voeg daaraan toe dat er verschillende zanglijnen werden opgenomen die bij momenten mooi door en in elkaar vloeien, en je verkrijgt een vocale pracht. De nummers zelf worden mooi opgebouwd, krijgen verschillende tempo en ritmewisselingen mee zodat de band ook mooi met gevoel speelt die gaat van hoopgevend tot duister, van intens tot fragiel, van kracht naar zacht en omgekeerd, … Kortom Ann My Guard levert met ‘Moira’ een veelzijdig plaatje af die muzikaal moeilijk echt in een vakje te stoppen valt. En dat horen we hier bijwijlen graag. Vandaar dat deze ‘Moira’ van Ann My Guard nog op tal van draaibeurten mag rekenen. Liefhebbers van female fronted metal / rock hebben er een band bij om in het oog te houden.

Luc Ghyselen (80)

Painted Bass Records

Tracklist: 1. The Descent 2. Sacred I 3. Mountain II 4. Elijah 5. Roseblood 6. Mētéra 7. Echo 8. The Day I Die 9. The Raven 10. Morpheus