Ophidian Forest: VotIve

Voor een beklijvende mix van pagan en black metal zit je goed met deze ‘VotIVe’ van Ophidian Forest. Het gezelschap – deels uit de V.S., deels uit Nederland – brengt op hun nieuwste album, ‘VotIVe’ – hun vierde full-album van de heren ondertussen – slechts zeven tracks. Maar dit zijn dan wel lang uitgesponnen tracks geworden die vrij veel elctronica bevatten, maar die je echt wel onder de rubriek black metal mag klasseren. In het verleden was de sound van Ophidian Forest nogal chaotisch te noemen, nu hoor je eerder een goed in gehoor liggende mix van black metal met psychedelica en wat minieme accenten progressive metal. En … eigenlijk klinkt het best wel aardig, al is het voor ondergetekende toch wennen aan de uiterst rauwe vocalen die nogal monotoon door de speakers worden geperst. Ook vele drumpartijen klinken nogal machinaal en stereotiep in de oren. Maar dat mag niet echt de pret drukken want dankzij uitgekiende keyboards klanken en, bij wijlen, knap gitaarspel mag Ophidian Forest bestaansrecht claimen. Als je dan ook nog weet dat de heren voor het eerste uitpakken met een concept-album – in die zin dat elk van de zeven nummers eer betoont aan een God die voor het Christelijk tijdperk in eer was – dan begrijp je best wel dat er tijd, moeite, zweet en tranen in dit album werden gestoken. Wie zijn wij dan om daar minderwaardig over te gaan doen. Toch willen we niet al te hoog van toren blazen en zal Ophidian Forest toch nog wat extra’s moeten beiden vooraleer we echte fan worden van dit gezelschap.

Luc Ghyselen (68)

Aural Music / Code 666 code 124

Tracklist: 1. Nerthus 2. Baduhenna 3. Sandraudiga 4. Vagdavercustis 5. Nehalennia 6. Viradectis 7. Hella

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *