Mir Zur Feier: Ein Streifen Wirklichkeit

Het Duitse death metal gezelschap Mir Zur Feier werd in 2009 opgestart door bassist Leo Brömser en vocaliste Mara Bach. Drummer René Meistrell en gitarist Daniel Vorkamp kwamen erbij in 2011. In 2013 werd met ‘Erste Elegie’ een eerste vier tracks tellend ep-tje op de markt gebracht. Vorig jaar werd dan een tweede ep-tje gepresenteerd: ‘Ein Streifen Wirklichkeit’. Dat wordt nu, dankzij het feit dat het viertal de publieksprijs won van de “FemMe Metal Battle”, opnieuw uitgebracht door Painted Bass Records, maar wel aangevuld met twee extra nummers. ‘Ein Streifen Wirklichkeit’ opent met het instrumentale ‘Auftakt’, een degelijk death nummer dat ook wel wat melodie verraadt. Het is pas vanaf ‘Der Schauende’ dat de bijtende hondsbrutale vocalen van Mara te horen zijn. En, laten we eerlijk zijn: wij zijn er niet zo’n fan van. Allereerst omdat de vocalen in het Duits worden gebracht dat ons zo wie zo al bijtend en agressief in de oren klinkt, maar eigenlijk vooral omdat mara eerder brult, schreeuwt en declameert dan zingt. ‘Gold’ ligt ons iets beter, maar nog steeds zijn we niet echt overtuigd. ‘Der Selbstmörder’ drijft op een zware basslijn en daar passen de vocalen vrij goed bij. Het tempo wordt de hoogte ingejaagd voor ‘Todeserfahrung’ ommet passende breaks het tempo eruit te halen. Ook wat gesproken vocalen maken hier hun opwachting. ‘Fragmente’ vind je niet op de originele versie van deze ep en is dus een nieuw nummer dat op een eerste, later uit te brengen, full-album moet verschijnen. Wisselingen in tempo en ritme staan hier zowat centraal. Afsluiter ‘Was Wirst Du Tun, Gott?” hebben de fans al in huis via de eerste ep. Dit is een aardige kennismaking met dit Duitse gezelschap, maar ons echt overtuigen kan het viertal niet, zodat we denken dat deze ‘Ein Streifen Wirklichkeit’ van Mir Zur Feier niet echt veel potten zal breken en enkel voor de die-hard fans van het gezelschap interessant te noemen is (al hebben die misschien al de originele versie van dit ep-tje).

Luc Ghyselen (60)

Painted Bass Records

Tracklist: 1. Auftakt 2. Der Schauende 3. Gold 4. Der Selbstmörder 5. Todeserfahrung 6. Fragmente 7. Was Wirst Du Tun, Gott?

Leave Comment

Your email address will not be published.