Sounds Of September: Love Evolution (ep)

Dit viertal – Mari-Liis Aljas (vocals), Alan Urva (gitaar), Rauno-Marko Murakas (bass) en Ian Mikael Kirss (drums) – ontstond in 2013 in de Estse hoofdstad Tallinn. Een eerste full-album verscheen in 2016 en dank zij hun deelname aan de FemMe battle 2018 werd de band ook ontdekt door Painted Bass Records. Het kwartet won tijdens die wedstrijd zelfs de jury-prijs en dit resulteerde o.a. in deze vijf tracks tellende ep. Sounds Of September drukt zich muzikaal uit aan de hand van alternative rock die in onze oren veel te gepolijst, te pop gericht klinkt om ons over de streep te trekken. We gaan hier absoluut niet beweren dat de heren geen aanstekelijke deuntjes kunnen afleveren, integendeel, maar ons doen die pop, mainstream gerichte songs zo goed als niets. Ja, ze luisteren goed weg, maar vijf minuten later zijn we alweer vergeten wat we gehoord hebben. We gaan ook niet beweren dat Mari-Liis niet over voldeonde vocale capaciteiten beschikt om dit geheel te dragen. Opnieuw integendeel, want ze beschikt best over een aardige stem die wonderwel past bij de gebrachte muziek, maar echt wakker liggen we er ook niet van. We kunnen dan ook besluiten dat Sounds Of September leuke muziek brengt om eens te horen op de radio of om in de achtergrond te passeren terwijl we het over andere (belangrijker) dingen hebben.

Luc Ghyselen (58)

Painted Bass Records

Tracklist: 1. Running Free 2. Calling You 3. Talk To Me 4. Unfold 5. Muse

Leave Comment

Your email address will not be published.