Hell Open Air, 5 mei 2024, dag 2 – extra fotoreport.

Hell Open Air @ parking Hell, Diest.

Fotograaf Peter Vangelder had twee verschillende petjes op op de eerste editie van Hell Open Air. Hij was er niet enkel aanwezig als huisfotograaf voor het befaamde rock en metal café Hell, dat het evenement organiseerde, maar ook een beetje als medewerkende fotograaf van MUSIKA. Onder het motto “beelden zeggen soms meer dan woorden” deelde hij volgende foto’s met MUSIKA.

*Foto’s: Shots Fired*

Shots Fired: een female fronted rock band uit Antwerpen.

*Foto’s: Splendidula*

Splendidula: een Belgisch doom / stoner gezelschap opgestart in 2008 met drie knappe full-albums onder de arm.

*Foto’s: Skeptical Minds*

Skeptical Minds: een band uit het Brussels die in 2002 werd opgestart en ondertussen onder andere zorgde voor vier full-albums waar je kennis kan maken met hun mix van gothic rock, metal en wat industrial.

*Foto’s: Triagone*

Triagone: nog meer geweld uit het Brusselse, actief sinds 2019. Technical death metal is het (sub)genre waar dit gezelschap zich thuis in voelt. De ep ‘Sem Papyrvs’ is een aanrader in dit (sub)genre.

*Foto’s: Synlakross

Synlakross: Spaanse band in 2008 van start ging in Valencia en voor een mix van melodic death metal, metalcore en gothic metal zorgt. De discografie telt o.a. vier full-albums.

*Foto’s: Vermilia*

Vermilia: Fins atmospheric pagan black metal solo project van een dame die dezelfde artiesten naam gebruikt. Naast een ep vind je twee full-albums in haar discografie die absolute toppers zijn in dit (sub)genre.

*Foto’s: Cobra Spell*

Cobra Spell: Van oorsprong Nederlandse band, maar tegenwoordig een internationaal gezelschap, opgestart in 2019 die voor ene mix van hard rock en heavy metal zorgt. Naast twee ep’s telt de discografie van deze band ook een full-album.

*Foto’s: Defacing God*

Defacing God: Deense band die voor een mix van symphonic black metal en gothic zorgt, en dat sinds de opstart in 2015. Een eerste full-album kwam er pas in 2022.

*Foto’s: Girlschool*

Girlschool: Britse all female hard rock / heavy metal band die in 1978 werd opgestart en vooral in de jaren tachtig naam en furore maakte. De discografie telt o.a. veertien full-albums als we het goed hebben.

Met dank aan Mike de Coene, Erik Depooter en het complete team van Hell Open Air.

Foto’s: Peter Vangelder.