Lady Beast: Lady Beast II (re-issue)

Zo’n negen jaar terug werd het tweede album van het Amerikaanse Lady Beast op de markt gebracht met de toepasselijke titel ‘Lady Beast II’. Intussen is dit heavy metal / power metal uitgegroeid tot een fel beheerd “collector’s item” voor liefhebbers van het (sub)genre. Nu zorgt Dying Victims Productions voor een heruitgave op vinyl, geremasterd en met een lichtjes aangepaste cover. We moeten stellen dat het album nog niets van zijn kracht, begeestering en intensiteit heeft verloren. Negen tracks lang weet het gezelschap ons vlot te boeien en voelen we ons opnieuw een stukje jonger. We willen terug de teksten meebrullen en onze handen jeuken om onze luchtgitaar te geselen terwijl we dan headbangend kunnen genieten van zoveel kracht en melodie die hier op schitterende wijze worden samengebundeld in knallende nummers die geen milliseconde vervelen. Drums en bass zorgen voor de heel solide en toch soepele basis. De riffs klinken krachtig en zorgen voor een heel knap framewerk zodat er voldoende ruimte is om uit te pakken met knappe melodieuze gitaarsolo’s. En als kers op de taart krijg je dan de heel krachtige cleane stem van vocaliste Deborah Levine die het geheel naar een nog hoger niveau tilt. Met andere woorden: alle het goede dat toen over dit album werd geschreven en verteld, klopt nog steeds als een bus. Misschien is deze heruitgave dan ook hét middel voor Lady Beast om opnieuw compleet in de “spotlight” te komen. Wie om wat voor reden houdt van heavy metal / power metal en het album om wat voor reden dan ook aan zich voorbij liet gaan, kan nu zijn / haar schade inhalen. Het zal je niet berouwen.

Luc Ghyselen (90)

Dying Victims Productions DVP 292

Tracklist: 1. Heavy Metal Destiny 2. We Are The Witches 3. Bind The Runes 4. Caged Fury 5. Heroes Of Our Time 6. Frost Giant’s Daughter 7. Forest Of The Impaled 8. Lose To Win 9. Banshee