Piano Black: Of Bygone Days (ep)

Soms moet je als reviewer eens durven springen in het donker want bij deze van Piano Black zat niets van informatie. Enkel een clipje op YouTube leerde me dat we te maken hebben met een Ierse symfonische power metal band. Wat online-snuffelwerk leerde me dat, kort na hun ontstaan, deze ep op 23 december 2020 uitgebracht werd. Wellicht is dit dus een heruitgave, want het lijkt me niet logisch dat deze nu pas opduikt in de uitgebrachte albums. De line-up zou slechts uit gitarist Mario Stojčić en zangeres Ana Marija Dundović bestaan, al zouden bassist / gitarist David Mooney, drummer Josip Hrgović en keyboardspeler Marco Iannello aan deze ep meegewerkt hebben. Thematisch is de band geïnspireerd door J.R.R Tolkien. Vier nummers zorgen in een twintigtal minuutjes voor een positieve indruk van dit gezelschap. De zoetgevooisde en torenhoge vocalen zorgen voor een ferme stempel op hun geluid. Daarnaast is de snelheid waarmee de noten door je oren gedrukt worden, ronduit indrukwekkend. Een meerstemmige vocale harmonie zet ‘I Sit Beside The Fire And Think’ in, waarna de drummer het uptempo nummer in beweging zet. Naast het snijdend fretwerk en wat vrolijke toetsen, zorgen klokheldere vocalen voor een aangenaam samenspel. (https://www.youtube.com/watch?v=AUSDC3UuaTk). Het lijkt erop dat de vocalen in ‘Northern Sons’ nog wat meer de hoogte in gaan: https://youtu.be/SDwl7gDabxk?si=TDGcV9hT8yDnL0W7. Nadat de grenzen van de vingervlugheid opgezocht werden in ‘Beneath Another Sky’, sluit ‘Dance The Elements’ het geheel af met opnieuw knap keyboard- en snarenwerk. Het melodieus refrein zorgt voor de climax. Vier mooie orkestraties en symfonische harmonieën zorgen ervoor dat we alvast uitkijken naar het aangekondigde album.

Rocking Klingon (80)

Independent Release

Tracks: 1. I Sit Beside The Fire And Think 2. Northern Sons 3. Beneath Another Sky 4. Elements