Óðkraptr: Óðkraptr

Een compleet nieuw album is dit titelloze album van Óðkraptr niet, want de zes tracks op dit album werden eerder uitgebracht op twee demo’s: ‘Det Onde Øje’ in 2020 en ‘Drømme i Heksehuset’ een jaartje later. Nu zorgt het label Signal Rex ervoor dat de zes nummers samen gebundeld worden op een schijfje. We kenden de nummers en de band helemaal niet, maar wilden dit toch een kans geven, ook al omdat de band gecatalogeerd staat als black metal band. Maar je hebt uiteraard black metal en black metal. We horen hier inderdaad wel heel wat black metal invloeden langskomen, maar evenveel, om niet te zeggen veel meer, wordt er geëxperimenteerd met elektronica en vreemd klinkende geluiden. Dit zorgt er voor dat we wel een deel kille dreiging horen die in duisternis wordt gehuld, maar evengoed een pak mysterieuze klanken die wij, hier bij MUSIKA, toch niet bestempelen als black metal klanken. Het resultaat is een heel eigenzinnig geluid dat ons alvast maar matig, en we drukken ons zacht uit, weet te boeien. Grootste boosdoener is natuurlijk de overvloed aan elektronica en het feit dat we ook furieuze typische black metal uitbarstingen en momenten missen. Kortom, dit aspect van black metal is niet voor ons weg gelegd, voor u wel?

Luc Ghyselen (40)

Signal Rex

Tracklist: 1. Nattens Pol 2. Fra det Hinsides 3. Valpurgisklange 4. Det Onde Øje 5. Genfødt i Dimensioner Sorte 6. Drømme i Heksehuset