Horns: Oświecenie

Het Poolse black metal ensemble Horns werd in 2014 in Zielona Góra opgestart. Met ‘Oświecenie’ is de band aan een derde full-album toegekomen. Het nieuwe werkstuk telt zeven tracks pure black metal, rechttoe, rechtaan. Verwacht je dus niet aan zijwaartse pasjes, maar wel aan stevig gebeuk zodat je je nekwervels goed kan testen terwijl je onderwijl omgeven wordt door een kille en dreigende omgeving waar duisternis de hoge woord voert. Waarover de heren het hebben tijdens deze zeven tracks, daar hebben we het raden naar, daar we de Poolse taal absoluut niet machtig zijn. Maar, eigenlijk maakt het ons weinig uit daar we vlotweg worden meegesleurd in het uitgetekende muzikale verhaal. Het is nu wel niet zo dat we compleet overdonder worden of volledig overstag gaan bij deze ‘Oświecenie’. Daarvoor valt er toch iets te weinig te beleven op gebied van tempo en / of ritmeveranderingen, laat staan van verrassende wendingen of specifieke accenten. Dat is dus allemaal te weinig aanwezig om ons compleet te overtuigen, wel moeten we toegeven dat het gezelschap – Hesgal (vocal), M. (drums), H.(bass) en Z. (guitar) – heel krachtig uit de hoek komt en dat ze wel degelijk een goed, zij het genre gebonden, album afleveren. Helaas, verwachten wij, bij MUSIKA, toch ietsje meer en dat zit er niet in op dit derde full-album voor Horns.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Twoja kara wieczność trwa 2. Oświecenie 3. Nienasycony głód 4. Krzyk rozdartych dusz 5. Śmierć jest nagrodą 6. Nicość 7. Niech wiatr was ukoi (Niech zdycha ta kurwa)