Frietrock is er voor de allerlaatste keer op zaterdag 27 april!

Frietrock was een uiterst gezellig festival in de buurt van Turnhout dat telkens georganiseerd werd voor een goed doel. In een heel aangename sfeer was het genieten, met vele vrienden en bekenden, van een pak bands die er telkens opnieuw in slaagden om voor eens een leuke namiddag / avond muzikaal op te luisteren. Spijtig genoeg ziet de organisatie, door tal van problemen, het niet meer zitten om daarmee verder te gaan. Wel beloven ze ons om dit jaar die gezellige sfeer nog een laatste keer te creëren. Niet tijdens hun befaamde open air Frietrock festival dat telkens eind augustus geprogrammeerd stond, maar wel op zaterdag 27 in de gemeentehallen te Vosselaar onder de naam Frietrock, The Final Big Bang. Acht Belgische bands – Gore Force 5, The Guardian, Slaughter The Giant, Fat Bastard, Temptations For The Weak, Fractured Insanity, Leave Scars en Slagter – sieren de laatste affiche van deze allerlaatste editie van Frietrock, al wordt deze avond afgesloten met een Afterparty verzorgd door de dj’s van AMF Filthy Bastards (Antwerp Metal Fest). We zetten de bands nog even alfabetisch op een rijtje en we geven je nog wat duiding mee indien je dat al nodig mocht hebben.

Fat Bastard is zo’n band die je zeker moet meemaken tijdens een live concert. De heren staan immers steeds opnieuw garant voor een heel energiek feestje dat ze telkens enthousiast en vol overgave weten neer te zetten. De band zorgt voor ene mix aan stijlen zodat we ze moeilijk in een muzikaal vakje kunnen situeren, al dekt op speed gebrachte hard rock ‘n’ roll misschien het best de lading. De abnd zorgde reeds voor twee knappe full-albums.

Fractured Insanity werd in het West-Vlaamse Moorsele opgestart in 2004 en heeft dus bakken ervaring. In de discografie van dit death metal gezelschap vinden we ondertussen een ep en vier full-albums. Ook dit gezelschap vinden wij, bij MUSIKA, telkens opnieuw een stuk beter tijdens een live concert dan op hun albums, hoe goed die ook zijn. ‘Massive Human Failure’ uit 2020 is het meest recente werkstuk van dit gezelschap.

Gore Force 5 werd in de buurt van Zwijndrecht in 2007 opgestart. Het gezelschap staat voor death metal waarin we wat accenten kunnen ontdekken die aan grindcore doen denken. De band zorgde eerder reeds voor drie ep’s, maar het meest recente werkstuk is het eerste full-album voor de heren. ‘At Full Force’ telt zeven tracks en werd begin dit jaar op de markt gebracht.

Leave Scars is een thrash metal gezelschap dat tussen 2005 en 2020 actief was. De band zorgde voor een demo en twee full-albums en maakt nu een diepe buiging naar de fans middels dit afscheidsconcert, iets wat er voordien, door tal van omstandigheden, nooit is van gekomen. We zijn alvast benieuwd wie er allemaal zal bij zijn op het podium.

Slagter is een Belgische tribute band van Slayer. Dan weet je meteeen wat je kan / mag verwachten: nummers van deze toch wel lichtjes legendarische thrash metal band die er in 2019 mee ophield nadat men o.a. twaalf full-albums afleverde.

Slaughter The Giant werd pas in 2018 opgestart. De band zorgt voor een zinderende mix van melodic death metal en melodic black metal die je reeds kan vinden op een ep en een full-album. Wij, van MUSIKA, waren reeds danig onder de indruk van de ep, maar werden bijna compleet weggeblazen door het full-album, ‘Depravity’, dat in 2022 op de markt kwam. Ook voor deze band geldt de regel dat men tijdens live concerten er nog een schepje bovenop doet. Niet te missen dus!

Temptations For The Weak is nog zo’n band die het, voor ons dan toch, live nog beter doet dan op hun full-albums of ep. De band werd in 2010 in de buurt van Antwerpen opgestart en zorgde reeds voor drie full-albums en een ep. Hoe goed we de band ook vonden, we hebben de indruk dat de band met de komst van vocalist Jadran Beauprez nog net dat ietsje extra meekrijgt die ervoor zorgt dat de band nog hoger mag mikken. Een band die we een heel warm hart toedragen en die ons telkens opnieuw overtuigt tijdens hun live concerten.

The Guardian werd reeds in 1997 opgestart en zorgt voor een mix van melodic metal, heavy metal en power metal. In de discografie van deze band vinden we o.a. vijf full-albums waarvan ‘Lost World’ uit 2016 het meest recente is. Naar verluidt is dit het allerlaatste concert met frontvrouw Ginny Claes, al zou de band wel verder gaan met een nieuwe vocaliste. Benieuwd of de dame in kwestie hier ook voorgesteld zal worden.

We hebben je meteen voldoende redenen gegeven om massaal op te dagen bij deze Frietrock, The Final Big Bang. Meer info vind je https://www.facebook.com/frietrock/?locale=nl_BE