Gore Force V: At Full Force

‘At Full Force’ klinkt het bij Gore Force V, een death metal / grindcore gezelschap uit de buurt van Zwijndrecht. Dit eerste full-album – de band zorgde sinds de opstart in 2007 ook reeds voor drie ep’s – telt zeven tracks maar houdt het toch voor bekeken na hoop en al twintig minuten. Maar we moeten er wel bij vermelden dat dit dan ook twintig heel energieke en gedreven minuten zijn geworden. Het tempo ligt best wel heel hoog hoog, de drumroffels (Jan de Maeyer) zorgen voor een heel stevige kadans en worden ondersteund door stuwende basslijnen (Dominique Michiels). De gitaartandem (Wesley Heyndrickx en Jeroen Buysse) zorgen voor het stevige frame, terwijl de diepe putgrunt van Senne de sound vervolledigt. Het vijftal weet hier stevig uit te pakken en zal een pak liefhebbers van het (sub)genre zeker aanspreken. Zelf blijven we wat sceptisch, ook al omdat we het zo hebben voor de, zij het korte, gesproken intro’s, al maken die echt wel deel uit van de nummers zoals het immers past in het (sub)genre. We gaan eerlijk zijn: het is niet onze meest favoriet muziekgenre, maar dat de heren van wanten weten, kunnen we niet ontkennen. Wie graag een mosh pit feestje wil bouwen, is in ieder geval met dit schijfje van Gore Force V aan het juiste adres. Dat er ook mag gelachen worden, bewijzen in ieder geval de songtitels.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Molokai Deathslam 2.0: The Re-Slammening 2. Superior Mating Rituals 3. Rudolph The Red Nosed Rapist 4. Jean Baptiste: De Indoctrineer Beer 5. The Doryhole 6. Panda Porking Power Ranger 7. Domates Soslu Pit Ninjalar