Greyhawk: Thunderheart

Het uit Seattle, Washinton afkomstige Greyhawk probeert ons met hun nieuwe werkstuk voor hun sound, een mix van heavy metal en power metal, te winnen. We gaan maar meteen de deur in huis vallen: ze slagen daar maar ten dele in. Deze Greyhawk – Er is nog andere Amerikaanse heavy metal band, meer bepaald uit Columbus, Ohio die zich deze naam aanmeet. – werd in 2016 opgestart en zorgde eerder reeds voor twee ep’s en een full-album. Met ‘Thunderheart’ levert de huidige line-up van dit Greyhawk – Darin Wall (bass), Jesse Berlin (gitaar), Nate Butler (drums), Rev Taylor (vocals) en Rob Steinway (gitaar) – ons negen tracks af die inderdaad ergens een mix vormen van heavy metal en power metal, al horen we ook heel wat accenten in de sound terug die ons terug voeren richting hard rock. De negen tracks op dit album zijn in onze oren eigenlijk een aaneenrijging van zo goed als cliché denkbaar in het (sub)genre zodat het allemaal oh zo voorspelbaar is wat op ons afkomt. Voeg daaraan toe dat het vrij diep klinkende stem timbre van Rev Taylor niet echt “our cup of tea” is, en je begrijpt dat deze ‘Thunderheart’ van deze Greyhawk ons maar heel matig weet te raken en te boeien. Nochtans zit er potentieel in de band, want we vinden een aantal van de gitaarsolo’s best wel geslaagd en als Rev Taylor op zoek gaat naar hoge uithalen, lijkt zijn stem open te bloeien. Maar goed, dat is dus veel te weinig om dit vierde werkstuk voor Greyhawk aan te raden. Of ze hiermee extra stappen zullen zetten of extra fans zullen weten te winnen, betwijfelen we dan ook ten stelligste.

Luc Ghyselen (60)

Fighter Records Fight 072

Tracklist: 1. Spellstone 2. Ombria (City Of The Night) 3. Thunderheart 4. Rock & Roll City 5. Steadfast 6. Sacrifice Of Steel 7. The Last Mile 8. Back In The Fight 9. The Golden Candle