Grey Skies Fallen: Molded By Broken Hands

Grey Skies Fallen kent het klappen van de zweep in melodic doom / death land: opgericht in 1997 in New York , USA , brengen deze yankees met ‘Molded By Broken Hands’ hun zesde full album uit. En het is best een aardig album geworden en een leuke kennismaking met deze band, mij voorheen onbekend. Je merkt dat dit een gelouterde band is. Alles klopt aan dit album. De melodic doom is van hoog niveau, gevoelig bij momenten, de zang is goed, en de steviger momenten met agressiever grunts bieden een mooie afwisseling. Ook aan de sound en productie merk je dat we hier met een ervaren band te maken hebben: dit is erg professioneel gedaan. De band is zeker fan van My Dying Bride want er zijn vaak invloeden van te horen. Vooral de kenmerkend slepende riffs in combinatie met de wanhopige zang zijn zeker te horen op dit album. Zoals op elk goed album staan hier geen zwakkere nummers op. Acht prima nummers met toch speciale vermelding voor ‘I Can Hear Your Voice’ met een erg leuk opzwepend ritme, ‘A Twisted Place In Time’ met een mooi ingetogen begin en daarna een slepend, gevoelige sound met desolate zang om dan toch wat te ontploffen. My Dying Bride zou het niet beter kunnen, wat een nummer. En uiteraard ‘Molded By Broken Hands’: een geweldig melodic doom nummer met toch weer enkele wanhopige momenten die pure klasse uitstralen. Och ja, het gitaarwerk tijdens ‘Cracks In Time’ is meesterlijk. Kortom: dit is een geweldig album van een klasse band. Verplichte kost voor fans van melodic doom met een scheutje death, en gitaarwerk van het hoogste niveau. Dit album snakt gewoon naar meerdere draaibeurten.

Bart Verlinde (85)

Profound Lore Records

Tracklist: 1. A Twisted Place In time 2. Molded By Broken Hands 3. No Place For Sorrow 4. I Can Hear Your Voice 5. Cracks In time 6. Save Us 7. Knowing That You’re There 8. Severing The Soul