Midnight op 14 april in De Kreun.

Op zondag 14 april is het Amerikaanse Midnight te gast in De Kreun te Kortrijk. Ook van de partij die avond zijn High Command en Cyclone.

High Command is een Amerikaans gezelschap dat in 2016 werd opgestart in Worcester, Massachusetts. Het gezelschap zorgt voor een mix van thrash metal, crossover, punk en hardcore. De heren zorgden reeds voor twee ep’s en eevenveel full-albums. Het meest recente werkstuk voor High Command is het full-album ‘Eclipse Of The Dual Moon’ (2022).

Het Belgische Cyclone werd eigenlijk in 1980 opgestart als Centurion, maar koos uiteindelijk toch voor de naam Cyclone. De band staat zo mee aan de wieg van de Belgische thrash metal scene. Men hield het in 1993 na o.a. twee full-albums voor bekeken. Sinds 2019 is de band, met een stevig gewijzigde line-up, opnieuw actief. Nieuwe nummers werden sedert de heropstart nog niet toevertrouwd aan vinyl of cd.

Vele muziek fans zullen toch ongetwijfeld afzakken voor Midnight, eigenlijk een project van Athenar die in zijn dooie eentje voor de nummers zorgt sinds de opstart in 2003. Dit betekent dat hij eigenlijk de enige constante factor is op de opnames onder de naam Midnight, al laat hij af en toe wel wat gasten langskomen. Midnight zorgde ondertussen voor een vrij omvangrijke discografie waar zijn mix van black metal en speed metal in volle glorie te horen is. Op 8 maart verscheen het nieuwste album, het zesde full-album ondertussen, ‘Hellish Expectations’ via Metal Blade Records. Wij zijn alvast benieuwd hoe Midnight zich hier zal presenteren.

Drie bands toch waar we naar uitkijken bij MUSIKA zodat we 14 april al met rood hebben aangestipt in onze agenda. U ook? Meer info over dit concert vind je alvast op www.wildewesten.be of via https://www.facebook.com/events/1001397434301554 (een organisatie van www.metadrone.org en www.sonicexcess.be)