Asagraum, 2 maart 2024.

Asagraum, Demenzia Mortis, Artefacts @ Hell, Diest.

“Unveiling death in Hell”: onder deze noemer presenteerde Hell ons drie black metal bands die elk op geheel eigen wijze hun interpretatie van het genre weergaven.

*Foto’s: Artefacts*

Hou opener Artefacts in de gaten als je helemaal opgaat in symphonic black metal. De band past perfect in het straatje van bijvoorbeeld Dimmu Borgir en Cradle of Filth, om maar wat te noemen. Artefacts brengt het complete pakket, en besparen niet op hun stage aankleding. Een lust voor het oog en oor. Maar heren, wanneer kunnen we dat full-album verwachten?

*Foto’s: Demenzia Mortis*

Het blackened death metal ensemble Demenzia Mortis passeerde voor de tweede keer in evenveel maanden tijd in Hell om hun nieuwste album, ‘La fôret des pendus’, voor te stellen. De set startte met ‘Anti Kult’ van het gelijknamige debuut, en na een veel te lange intro lag de focus op hun laatste werkstuk. Zanger Naberus wist het publiek mee te krijgen. En maar goed ook, want de andere leden staan er maar statig bij.

*Foto’s: Asagraum*

All female black metal sensatie Asagraum was de waardige afsluiter van de dag. Vandaag was het niet “all female”, maar we gaan er maar even van uit dat Bob zich dit keer eens indentificeerde als bassiste. De band heeft ondertussen drie full-albums op de markt en spuwt hun venijn de zaal in. Het geheel verveelt geen milliseconde. Waarlijk één van de beste black metal shows die ik in Hell heb zien passeren. Gehoornd hoedje af voor de dames en heer!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.