A Pink Floyd Experience, 2 maart 2024.

A Pink Floyd Experience @ Muziekclub De Zwerver, Leffinge.

Het is een haast onmogelijke opdracht om de nummers van een band zoals Pink Floyd goed te spelen. De pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek werden destijds bekend voor hun filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en door vele spectaculaire live-concerten. De sfeer die op hun platen voorkwam is legendarisch. Toch durfden een achttal muzikanten, die samen door het leven gaan als A Pink Floyd Experience, het aan om samen die sfeer en muzikale vrijheid live te brengen. Ze brengen een fantastische show. De combinatie van muziek, een prachtige lichtshow en videoprojecties, maken het concert een waar genot om naar te luisteren en te kijken. Ik had al eerder eens de gelegenheid om hen live bezig te zien en keek er toen al naar uit om hen terug te zien. Op 2 maart waren ze terug, deze keer in De Zwerver in Leffinge, voor alweer een uitverkocht optreden.

In een wervelende show vol licht en sfeer brachten ze naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het iconische album ‘The Dark Side Of The Moon’ een “Greatest Hits set” met klassiekers als ‘Another Brick In The Wall’, ‘Money’, ‘Wish You Were Here’, ‘Shine On You Crazy Diamond’ en vele andere Pink Floyd klassiekers. De knappe belichting en visuele ondersteuning vulde het vakmanschap van deze muzikanten perfect aan. Je zag dan ook vele kopjes mee knikken op het ritme van de hits die passeerden. De minuten durende staande ovatie was dan ook meer dan verdiend. Het was puur genieten van een nagenoeg drie uur durend spektakel als we de pauze erbij rekenen. Ik ben nu geen uitgesproken Pink Floyd fan, maar als het gezelschap terug op de streek is, ga ik zeker terug.

Wie ook eens wil ondergedompeld worden in die legendarische sfeer zal vlug moeten zijn want van de meer dan vijfentwintig geplande optredens zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Tekst en foto’s: Andy Maelstaf.