Anthares: After The War

Het Franse thrash metal gezelschap Anthares is reeds actief sinds 1996, maar doet bij MUSIKA, weinig tot geen belletjes rinkelen. Oké, tussen 2001 en 2013 stond de band op non-actief, maar dan nog. Ook de twee eerder op de markt gebrachte full-albums, ‘Pro Memoria’ (1999) en ‘Addicted To Chaos’ (2019), noch de ep ‘2 My Last Breath’ (2014) geven ons een teken van herkenning. Het gezelschap – tegenwoordig zijn dat Olivier (drums), Fanfan (gitaar, vocal), Gwena (bass), Yann (lead vocals) en Alexx Asch (gitaar) – halen bands als Slayer, Annihilator en Exodus aan als inspiratiebronnen. Op ‘After The War’ resulteert dit in acht tracks die we “oké” vinden qua opbouw, qua kracht, en qua agressiviteit. Maar eigenlijk ook niet veel meer dan dat. We missen eigenlijk de “in your face” agressiviteit en woede die we bijvoorbeeld wel bij eerder opgesomde voorbeeelden wel aantreffen. Voor het overig blijft het kwintet mooi tussen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre kleuren en nergens worden we echt omver geblazen met een of andere spitsvondig accent of idee. Het blijft allemaal een beetje voorspelbaar dus. Als we het geheel beschouwen missen we ook hoogtes, laagtes en intonaties in de stem van Yann. Al willen we wel toegeven dat thrash metal niet meest geliefde (sub)genre is. Toch blijven we hier op onze honger zitten. Er is dus nog werk aan de winkel bij Anthares vooraleer we compleet overstag gaan.

Luc Ghyselen (62)

M&O Music 388

Tracklist: 1. Arise The War Cry 2. Burning Light 3. Day After 4. Invaders From The Outer Space 5. Trance Thrash 6. Sinister Syrus 7. Pain 8. After The War