Inhuman Rampage, 1 maart 2024.

Inhuman Rampage, Obsolete Humanity @ Hell, Diest.

Inhuman Rampage uit luxemburg bracht zopas hun nieuwe album ‘savage’, het tweede voor de band, op de markt. Één van de release shows vond plaats in Hell.

*Foto’s: Inhuman Rampage*

Dat de mannen van Inhuman Rampage best wel trots zijn op hun nieuwe schijfje was ook te merken aan hun enthousiasme op het podium. Alhoewel het geluid goed zat, verzandde de tracks al snel in een rommelige brij van geluid. Dat is best wel jammer, want zo komt de muziek niet tot zijn recht en kunnen we, als toeschouwer, niet ten volle genieten uiteraard.

De Duitsers van Will Of Ligeia, eigenlijk de opener voor vandaag, moesten afzegen wegens ziekte van één van de leden.

*Foto’s: Obsolete Humanity*

Gelukkig waren onze Waalse vrienden van Obsolete Humanity wel van de partij, en dat was zomaar eventjes de verrassing van de dag! De combinatie van hun intense death metal / groove metal sound, samen met hun podium outfit, die bestond uit overalls en gasmaskers, en een uitgekiende lichtshow wist de band perfect het gevoel van een dystopische wereld te creëren. Het gezelschap werd in 2018 in de buurt van Luik opgestart en zorgde voor twee ep’s waarvan de meest recente, ‘Flawed Genesis’ sinds vorig jaar verkrijgbaar is. Live is dit dus een vrij indrukwekkende band aan het worden die een mooie toekomst voor zich heeft. Wallonie – Luxemburg: 1-0

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.