Acathexis: Immerse

Met ‘Immerse’ zet het internationaal gezelschap – De Amerikaan Jacob Buczarski (drums), de Argentijnse vocalist Dany Tee (die ook tekent voor de teksten) en onze landgenoot Déhà (gitaar, bass). – Acathexis zijn zwartgeblakerde muzikale reis verder. Het is meteen het tweede full-album voor het gezelschap dat eerder ook al één track afleverde voor de split ‘Torment Is Flesh’ (2018). Het full-debuut voor Acathexis, gewoonweg ‘Acathexis’ genoemd, kwam er ook al in 2018 en telde vier vrij lange tracks die samen goed waren voor een speelduur van net geen veertig minuten. Ook het nieuwe album, deze ‘Immerse’, telt vier lang uitgesponnen tracks, zij het dat de donkere en dreigende trip dit keer bijna vijftig minuten in beslag neemt. We krijgen best wel atmosferische black metal te horen met heel wat wisselingen in tempo en ritme, terwijl de vocalen naar onze smaak net iets te diep in de mix verscholen zitten. Zo kunnen we de teksten over pijn, depressies, verdriet en duisternis niet volledig doorgronden. Niet dat dit misschien echt ter zake doet, want ook zonder tekst klinkt de sound van dit gezelschap heel donker, dreigend en kil, maar het zou ons toch een beetje meer in de goede richting doen kijken. Nu laten we ons gewoon meeslepen door de stevige en dreigende klanken die ons uiteindelijk best wel weten te boeien, want we hebben nergens de neiging om ook maar de skip toets te benaderen. Zo zorgt Acathexis voor een goed, zij het echt wel genre gebonden, album. Liefhebbers van atmospheric black metal doen er dus goed aan om deze ‘Immerse’ na te trekken al is de naam van onze landgenoot Déhà bijna een garantie op kwaliteit in black metal middens.

Luc Ghyselen (78)

Amor Fati Productions

Tracklist: 1. Dreams Of Scorched Mirrors 2. Adrift In Endless Tides 3. The Other 4. A Slow, Weary Mind