Het Amerikaanse Bell Witch in Diksmuide.

Op vrijdag 5 april is het Amerikaanse Bell Witch te gast in 4AD te Diksmuide. Dit tweetal – Dylan Desmond (bass, vocals) en Jesse Shreibman (drums, orgel, vocals) – zorgt voor funeral doom. Sinds de opstart van de band in 2010 zorgde de band voor drie full-albums. Vooral het laatste werkstuk, ‘Mirror Reaper’ uit 2017, maakte heel wat indruk op de fans van het (sub)genre. Het album telt slechts twee nummers – ‘Mirror Reaper (As Above)’ en ‘Mirror Reaper (So Below)’ – maar klokt wel af op meer dan drieëntachtig minuten donker muzikaal vertier. Op 21 april van dit jaar verschijnt de opvolger. ‘Future’s Shadow Part 1: The Clandestine Gate’, het eerste deel in een trilogie met slechts één track: het ongeveer drieëntachtig minuten durende ‘The Clandestine Gate’. In ieder geval zorgt Bell Witch voor een heel donker gekleurd geheel dat enorm diep op je kan inwerken. Sluit je ogen, open je oren en laat je onderdompelen in een gitzwarte sound die de heren traag en slepend over je heen draperen.

Ook van de partij op 5 april zijn Fvnerals, een gezelschap dat in het Britse Brighton werd opgestart. Tiffany Ström (vocals, bass) en Syd Scarlett (gitaar) staan aan de basis van dit post rock / doom gezelschap dat tegenwoordig het Duitse Leipzig als uitvalsbasis heeft. De band zorgde reeds voor twee ep’s en drie full-albums en daarvan is ‘Let The Earth Be Silent’ (2023) het meest recente werkstuk van. Laat je onderdompelen in een muzikale wereld getekend door een donkere, slepende klankkleur met bijpassende vocalen.

Twee bands die kiezen voor het slepende en donkere van doom, met sporadisch wat meer tempo en kracht. Liefhebbers van het (sub)genre zullen op de wenken bediend worden. Meer info vind je alvast via de website van 4AD: https://www.4ad.be/nl/events/bell-witch-fvnerals/