Thrashtatic op zaterdag 30 maart.

Liefhebbers van thrash metal, en dat zijn er toch een heel pak in ons landje, moeten zeker en vast zaterdag 30 maart aankruisen in hun agenda, want dan maken acht thrsah metal bands hun opwachting in de Kortrijkse DVG Club onder de naam Thrashtatic. We hebben het hier over Gama Bomb, Rezet, Cobracide, Objector, Axident, World Decay, Death Fury en Severdhed. De deuren gaan er open omstreeks 13u00.

Severdhed is een West-Vlaamse thrash metal band uit de buurt van Izegem die sinds 2018 actief is. De heren hebben voorlopig slechts een titelloze demo op de markt.

Het eveneens West-Vlaamse Death Fury voegt een dosis death metal toe aan zijn thrash metal sound.

World Decay is afkomstig uit de buurt van het Limburgse Diepenbeek. Dit thrash metal ensemble zorgde in 2022 voor een vier tracks tellende ep met ‘Blackened Soil’. Een twee tracks tellende demo, ‘Unholy Sacrifice’ volgde in 2023.

Sinds 2022 timmert Axident, afkomstig uit de buurt van Antwerpen, aan zijn muzikale carrière die we in het vakje thrash metal kunnen plaatsen. De heren zorgden voor een aantal singles die ze samen met een aantal live opgenomen nummers bundelden in ‘Demo 2023 + Live In Hell’, uitgebracht via het label Sounds Of Hell, het label van de befaamde rock & metal café Hell in Diest.

Objecor timmert al een tijdje langer aan zijn muzikale carrière. Deze thrash metal band werd in de buurt van Turnhout in 2007 opgestart. Een eerste demo, ‘Stand Your Ground’, was er in 2013. In 2018 zorgde het gezelschap met ‘Social Intolerance’ voor een eerste full-album.

Laatste Belgische band voor deze avond is Cobracide uit de buurt van het West-Vlaamse Brugge. Dit gezelschap ontstond in 2021 en lijkt ons één van de rijzende “sterren” als het aankomt op thrash metal in België. Het vijftal zorgde in 2022 met ‘Inner Aggression’ voor een heel knappe vijf tracks tellende ep, maar blaast ons bijna compleet omver tijdens hun energieke en enorm gedreven live concerten.

Het Duitse Rezet is sinds 2004 actief en zorgde ondertussen reeds voor een uitgebreide discografie waarin we o.a. drie ep’s vinden en vijf full-albums. Het meest recente werk van Rezet is de ep ‘New World Murder’ die in 2022 op de markt werd gebracht.

Het Ierse Gama Bomb mag deze thrash avond afsluiten. Dit gezelschap ging in 2002 van start en klinkt, in onze oren dan toch, iets melodieuzer dan de overige thrash metal bands die het vooral moeten hebben van agressiviteit. Let op, er blijft voldoende agressie inde sound zitten van dit gezelschap. Gama Bomb zorgde ondertussen reeds voor acht full-albums en daarvan is ‘Bats’ dat in november 2023 op de markt kwam het meest recente werkstuk van. Hoogstwaarschijnlijk zullend e heren vooral nummers brengen uit dit nieuwe werkstuk. We zijn alvast benieuwd.

We denken dat we je voldoende redenen hebben gegeven om op zaterdag 30 maart af te zakken naar de DVG Club te Kortrijk voor deze Thrashtatic. Meer info omtrent dit evenement vind je op https://www.facebook.com/events/dvg-club-kortrijk/gama-bomb-rezet-6-more-dvg-club-kortrijk/878145670320509/