Zaal Jeugdhuis Thope ontvangt Thorium en Shocker.

Op zaterdag 30 maart is er een metal benefiet avond ten voordele van “Angels In Danger Rescue VZW” in zaal Jeugdhuis Thope in Sint-Michiels Brugge. Die avond wordt muzikaal en visueel ondersteund door Shocker en Thorium.

Het Belgische Shocker werd in 2018 boven het doopvont gehouden. Een titelloze ep uit 2021 zorgde voor een mooie mix van eerder traditioneel klinkende hard rock en heavy metal. Groot was onze verbazing toen de heren vorig jaar het debuutalbum onder de naam Shocker afleverden. We krijgen op dit negen tracks tellend album immers zoveel meer te horen en durven de band bijna in het vakje progressive metal / progressive rock plaatsen, al dekken ook deze termen de muzikale lading niet perfect. Shocker: een band dus om naar uit te kijken, daar de heren tijdens live concerten nog iets energieker voor de dag komen.

Thorium mag afsluiten. Dit gezelschap werd in 2016 opgestart door drie leden uit de toch wel befaamde de band Ostrogoth stapten. Intsuuen kende de line-up al wat wijzigingen maar dat belette de band niet om reeds te tekenen voor drie heel knappe full-albums en een ep die hun sound – een mix van melodic metal, heavy metal en power metal – mooi in de verf zet. Het meest recente werkstuk voor Thorium is het album ‘Extraordinary Journeys Pt. I’ dat bij MUSIKA goed in de smaak is gevallen. Maar ook voor Thorium geldt de stelregel dat de band extra gedreven en energieker voor de dag komt tijdens live concerten.

Mis deze twee Belgische bands dus niet als je houdt van krachtige en stevige muziek met de nodige melodie die op een energieke en gedreven manier wordt neer gezet.