David Reece: Baptized By Fire

Na bijna veertig jaar is David Reece een legende in de rockwereld. Hij verdiende zijn sporen onder meer bij Accept, Bonfire en nog zoveel meer, maar ook voor zijn eigen solowerk. Anno 2024 brengt deze kranige vocalist een dozijn nieuwe krachtige songs, waar bij zichzelf etaleert tussen drie getalenteerde en creatieve muzikanten. Hij kon met bassist Riccardo Demarosi, gitarist Niccolò Savinelli en drummer Giovanni Savinelli aan de nummers werken. Samen met een intense tour door Noord-Amerika en verschillende Europese landen laat deze Amerikaan van zich horen. Sonisch situeert de band zich ergens tussen zware hard rock en heavy metal waar een herkenbare retrosound verweven zit met een moderne sound. De schijf vat vuur bij ‘Enemy Is Me’, dat als single uitgebracht werd: https://www.youtube.com/watch?v=wXUPwDxdaFU&ab_channel=ElPuertoRecords. Een ratelende bas rolt snedig fretwerk op gang en als de hese vocalen erbij komen, valt het progressieve nummer aan. ‘We’ve Lost The Fight’ hakt lekker verder met een tweede brok agressiviteit. De ruwheid in de stem komt natuurlijk door de jaren ervaring die de man intussen actief is. Hierdoor is zijn stem natuurlijk een stuk anders dan de jaren bij Accept. Soms neigt het album wat naar power metal, maar een speciaal gitaargeluid zorgt dat er altijd een dreiging en donkere rand te bespeuren valt. De afsluiter gaat zelfs richting thrash, door een spervuur van mega metal en dreunende dubbele basdrum. Vooral het stevige fretwerk domineert en zorgt voor een zware sound, die bij momenten best overweldigend is. Zwaar en ruw werk dat niet altijd even makkelijk verteerbaar is.

Rocking Klingon (75)

El Puerto Records

Tracklist: 1. Enemy Is Me 2. We’ve Lost The Fight 3. Wrong Move 4. Payback’s A Bitch 5. No Rest For The Wicked 6. Twilight Of The Gods 7. Seasons Of A Man 8. Closer To God 9. Archbishop Of Anarchy 10. My Heart Burns 11. Acceptance Of Denial 12. Tomorrow Don’t Matter Today