They Came From Visions: The Twilight Robes

Wie er zich precies schuil houdt achter They Came From Visions weten we niet. Veel info omtrent de band hebben we de dan ook niet. De band werd in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, opgestart in 2019 en zou bestaan uit Voice Of The Deep (bass), Voice Of Gloom (gitaar, drums) en Voice Of Misery (vocals). Met ‘The Twilight Robes’ is het gezelschap aan een tweede full-album toe na ‘Cloak Of Darkness, Dagger Of Night’ dat in 2020 op de markt kwam. Het nieuw werkstuk telt zeven tracks en opent heel sfeervol met het rustige en folky klinkende ‘Lughnasadh’. Het kan je meteen op het verkeerde zetten, want tijdens ‘Equinox Ablaze’ komt de ware aard van They Came From Visions boven drijven en die wordt weergegeven door middel van gitzwarte, dreigende en kille black metal. Oké, het geheel krijgt een minimaal folky ondertoontje maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat het gezelschap inspiratie haalt bij folklore en horror verhalen. Het is de aanzet om voluit te kiezen voor dreigende en zwartgeblakerde klanken die meestal vrij furieus uit de speakers knallen. Toch vergeet They Came From Visions niet om de nodige variatie te brengen in tempo en ritme zodat er ook graduaties aan kracht en dreiging langs komen. Daarnaast zorgt het gezelschap ook voor de nodige melodielijnen. Track na track weet men ons te overtuigen met zijn in duisternis gehulde krachtige en dreigende sound die ze meestal furieus en heel energiek weten neer te zetten. De rustiger momenten die langs komen, krijgen dan weer meer melodie mee en zorgen zo voor een pittig, maar aangenaam in de oren klinkend contrast. Al met al zorgen de heren van They Came From Visions voor een pittig en aardig black metal album dat onze aandacht vlot weet vast te houden. Wel is het zo dat we nergens compleet worden weg geblazen over overdonderd zijn door het aangebodene.

Luc Ghyselen (76)

Eisenwald Eisen 235

Tracklist: 1. Lughnasadh 2. Equinox Ablaze 3. Burning Eyes, Blackened Claws 4. The Blissful Defeat 5. Petrified Immortality 6. The Sign Of Damnation 7. Twilight Robes