Sylvaine: Eg Er Framand (ep)

Ik ben altijd al fan geweest van Sylvaine. Deze Noorse multi-instrumentaliste heeft immers al naam en faam gemaakt in het genre van ambient, post black metal met vooral invloeden van Alcest (Neige, frontman van Alcest is ook vaak te horen op haar albums). Het kenmerk van Sylvaine is dat ze altijd heel veel gevoel in haar albums legt. Dit is nu zeker het gevoel in deze ep ‘Eg Er Framand’. Ze verrast haar fans met een ep met enkel heel rustige Noorse folk songs. We horen geen elektrische gitaren, bassen of drums maar enkel pure zang, begeleid met folk instrumenten. Het resultaat is verbluffend: sublieme klasse door eenvoud. Laat je meevoeren in deze mystieke, erg rustige en gevoelige sound van deze nummers. Je kan niet meer gelouterd worden en tot rust komen dan door naar deze muziek te luisteren. Je raakt er als het ware van in trance. En geniet vooral van de hemelse, vaak fluisterende zang van een rasartieste. Toch een heel klein minpuntje: na een poos treedt toch een heel klein beetje “verveling “ op en snak je naar wat meer dash, up tempo want het ritme is op alle nummers hetzelfde. Met deze ep bewijst Sylvaine nog maar eens haar veelzijdigheid als artieste.

Bart Verlinde (85)

Season Of Mist

Tracklist: 1. Dagsens Auga Slona Ut 2. Arvestykker 3. Eg Veit I Himmelrik Ei Borg 4. Livets Dans 5. Tussmorke 6. Eg Er Framand