Lionheart, 21 februari 2024.

Lionheart, Suicide Silence, Kublai Khan TX, Paleface Swiss @ Trix, Antwerpen.

Een uitverkochte Trix verwelkomde op woensdag het Amerikaanse Lionheart. Drie extra bands mogen die dag de temperatuur nog eerst wat doen stijgen vooraleer de headliners van de avond aan bod komen. En al is Trix uitverkocht toch is er nog ruimte genoeg zodat er gedurende de hele avond regelmatig plaats is voor een moshpit zonder dat de anderen er echt last van hebben.

*Foto’s: Paleface*

Het Zwitserse Paleface mag openen. Zij krijgen het publiek al snel opgewarmd met hun deathcore sound en doen het dan ook, naar ons inziens, echt wel goed. Want daarvoor mag het gezelschap natuurlijk het podium op.

*Foto’s: Kublai Khan*

Nog iets warmer krijgen wij, en zeker het publiek, het met de set van het uit Sherman, Texas afkomstige Kublai Khan. De heren zorgen immers voor een daverende set metalcore dat door de aanwezigen enorm enthousiast wordt ontvangen. Een circle pit is dus zo goed als vanzelfsprekend. De heren eindigen hun set met het daverende ‘Self Destruct’.

*Foto’s: Suicide Silence*

Ken het nog wat warmer worden? Zeker weten, vraag daar maar het Amerikaanse Suicide Silence voor. Dit gezelschap staat vooral voor deathcore en dat sinds de opstart in 2000. De heren zorgden hier voor een heel knappe set en sound. Dat ze dan ook vragen om een “wall of death” verbaasd ons allerminst. En dat ze die dan ook krijgen, is natuurlijk ook al geen verrassing.

*Foto’s: Lionheart*

Toch was het voor velen vooral uitkijken naar Lionheart. Dit Amerikaanse gezelschap staat sinds 2004 voor een energieke hardcore sound en dat zullen we geweten hebben. Zowat het complete concert blijft een mosh pit actief door razen, al wordt die een paar keer onderbroken voor een circle pit. Naar het einde van de set vraagt Lionheart om crowdsurfers. Een oproep die vlotweg opgevolgd wordt, of had je iets anders verwacht? Hun uitstekende set sloten de heren af met ‘LHHC’. Wat een geslaagde avond voor iedereen die een pak energie kwijt wilde.

Met dank aan Eli Wouters (Biebob).

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.