Alterium: Of War And Flames

Alhoewel het nieuwe Alterium pas in 2022 het licht zag, komt deze gloednieuwe Italiaanse formatie nu al met een debuutalbum, waarmee ze erg hoog mikken. Een blik onder de motorkap onthulde een uitgekozen muzikaal kwintet, onder leiding van Nicoletta Rosellini, die trouwens ook de leadzangeres is van de gothic metallers Walk In Darkness. Of ken je dit gouden haantje misschien als brand influencer voor verschillende gothic / metal kledingmerken? De band bestaat verder uit voormalige Kalidia bandleden gitarist Paolo Campitelli en drummer Dario Gozzi, gitarist Alessandro Mammola en bassist Luca Scalabrin. Nu Kalidia vergane glorie is, gooit Rosellini het over een andere boeg en laat ze haar hele potentieel zien als zangeres en songwriter. Vandaar ook de verwijzing in de bandnaam, al blijven ze in het power metal genre actief. Onder leiding van producer Lars Rettkowitz (Freedom Call) nam Alterium hun bombastische debuutalbum ‘Of War and Flames’ op. De schijf bevat negen originele classy power metal nummers en een cover, gemasterd door Achim Koehler. Ze vertellen over thema’s als conflicten, moed en de duistere ervaringen. Ontdek de explosieve drumpartijen in het catchy maar vurige ‘Drag Me To Hell’, de geweldige zanglijnen in het erg aanstekelijke ‘Siren’s Call’ of de krachtige gitaarriffs in het titelnummer. Ze durfden het zelfs aan om de, op geschiedenis geïnspireerde, metal anthem ‘Bismack’ van Sabaton te coveren. Hun geëigende versie bevat de essentie van het origineel, terwijl er toch een unieke handtekening wordt toegevoegd. We vinden veel traditie en Italiaanse furie verpakt in een tiental impactvolle indrukwekkende arrangementen. Met hun debuut schrijven ze meteen met dikke inkt, want ze laten horen dat ze klaar te zijn voor meer.

Rocking Klingon (85)

AFM records

Tracklist: 1. Drag Me To Hell 2. Siren’s Call 3. Of War And Flames 4. Firebringer 5. Crossroads Inn 6. Shadowsong 7. Crystalline 8. Heroine Of The Sea 9. Chasing The Sun 10. Bismarck