Mike Tramp: Mand Af En Tid

Michael Trempenau, beter bekend als Mike Tramp, is een drieënzestig jarige Deense zanger die destijds furore maakte door zijn werk met de glam metal band White Lion, waarvan hij het enige doorlopende lid van de band was tot hun ontbinding in 2013. Echter, vanaf 1998 heeft hij ook verschillende solo-albums uitgebracht. Mike schreef vroeger altijd nummers die “bij een band moesten passen” en had daardoor geen tijd om een zijsprongetje te maken, waar hij zijn andere “ik” kon etaleren. Recent was er ook het album ‘For første gang’ uit 2022, dat opviel door het feit dat het zijn eerste werk in het Deens was. Mike liet zien dat het niet voor de lol was toen hij, tot verrassing van de meesten, een plaat uitbracht in zijn moedertaal na meer dan vijfenveertig jaar in het Engels te hebben gezongen. Geloof het of niet, maar op datzelfde album zong hij over Jolly Cola, de Beatles, zuurkool en karate. Het is een manier om enkele verhalen te vertellen en de ervaringen te delen die hij in zijn leven heeft opgedaan. Deze ‘Mand Af En Tid’ is terug in het Deens, maar nog persoonlijker en autobiografisch. Deze keer passeren Andy Warhol, Ingrid & Lillebror, Muhammad Ali, Ole Olsen en gebraden eend de revue. Zoals hij in een van de nummers van het album zegt: “Ik heb mijn pad gekozen en het pad gaf me antwoorden / Ik kwam zoals ik was”. Of zoals hij zichzelf in een ander nummer beschrijft: “Stijfkoppig, koppig en retro, maar echt oké”. Net als zijn voorganger zijn ook hier alle nummers samen geschreven met Lars Daneskov en produceerde hij de plaat samen met Søren Andersen. Ter vervollediging nog eens de line-up voor deze opnames: zanger / gitarist Mike Tramp, bassist Claus Langeskov, gitarist / producer Soren Andersen, drummer Kenni Andy, pianist / keyboardspeler Søren Skov en Emily Garriock Langeskov / Jørgen Thorup voor de harmonieën. Met deze tien nieuwe songs betekent dit dat er ruimte is voor rocknummers zoals het titelnummer van het album en het groovy ‘Storm Og Stille’. Ook het catchy ‘Livet Er’ is meer dan genietbaar. ‘Nat på Libelle’ gaat over Mike’s overleden moeder. Het is geen album geworden met een aantal nummers die eruit springen. Ze zijn allemaal in eenzelfde stijl geschreven en zorgen voor een algemene “feelgood” bij elke luistersessie. Een erg genietbare portie easy listening.

Rocking Klingon (82)

Target Records

Tracklist: 1. Mand Af En Tid 2. Hvis Du Vil 3. Indeni 4. Kom Som Jeg Var 5. Altid Farvel 6. Storm Og Stille 7. Nat På Libelle 8. Livet Er 9. Sammen Alene 10. Ham Vi Vil Være