Fractal Dimension, 17 februari 2024.

Fractal Dimension, ANS, TwoBandits, Genetic Defects @ B52, Eernegem.

Onder de noemer “Mextlan European Tour” gaan drie Mexicaanse bands samen op stap. Op zaterdag 17 februari was er een tussenstop voorzien in B52 te Eernegem. De drie bands, te weten TwoBandits, ANS en Fractal Dimension, kregen er nog extra steun van Genetic Defects.

*Foto’s: Genetic Defects*

Het Belgische Genetic Defects staat voor een mix van hardcore en punk, maar doet dit in het West-Vlaams. We zagen dat het aanvangsuur om 20u00 vermeld was, maar de toch wel aardig gevulde zaal moest toch wachten vooraleer Genetic Defects van start ging omstreeks de aangekondigde eindtijd van hun set. Maar het was voor de aanwezigen wel genieten.

*Foto’s: TwoBandits

De eerste Mexicaans gasten waren een duo: TwoBandits. We zagen dat een pak liefhebbers het reeds voor bekeken hielden tijdens de show van dit trap metal tweetal. Het was ook duidelijk veel minder ons ding, maar we bleven wel volharden.

*Foto’s: ANS*

Met ANS kregen we een tweede Mexicaans gezelschap te verwerken. Hun metalcore sound sloeg beter bij ons aan en zeker bij het overgebleven publiek dat aardig uit de bol ging en zich heel enthousiast liet gelden.

*Foto’s: Fractal Dimension*

Nog iets meer ons ding was de melodic deathcore die Fractal Dimension op ons, en het resterende publiek, losliet. We zien en horen immers een heel enthousiaste band aan het werk en dat enthousiasme slaat vlot over op het publiek. Een mini moshpit is dan ook ene terechte beloning.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.